Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Επαγγελματικά Δικαιώματα των πτυχιούχων Μηχανικών του Τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής
 
1. Οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης του Tμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των ισοτίμων Σχολών, με βάση τις επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις τους, ασχολούνται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες, με τη μελέτη, έρευνα και εφαρμογή της τεχνολογίας, πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς των Έργων Υποδομής, ήτοι συγκοινωνιακών ή υδραυλικών έργων, ανάλογα με τον τομέα εξειδίκευσής τους.

2. Οι πτυχιούχοι της παρ. 1 μπορούν να απασχολούνται στους εξής ειδικότερους τομείς και δραστηριότητες:
2.1 Στην κατασκευή ιδιωτικών συγκοινωνιακών ή υδραυλικών έργων.
2.2 Στην κατασκευή δημοσίων έργων, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της σχετικής με την εκτέλεση δημοσίων έργων νομοθεσίας, που εμπίπτουν στην ειδικότητα του Μηχανικού Πολιτικών Έργων Υποδομής.
2.3 Στην επίβλεψη συγκοινωνιακών ή υδραυλικών έργων, για λογαριασμό ή με εντολή υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή ιδιωτικής κατασκευαστικής εταιρείας ή ιδιώτη, είτε ως μεμονωμένοι επιβλέποντες Μηχανικοί, είτε ως μέλη κλιμακίων επίβλεψης.
2.4 Στη μελέτη ή επίβλεψη μελέτης συγκοινωνιακών ή υδραυλικών έργων. Ειδικότερα, μελετούν και υπογράφουν ή ασκούν επίβλεψη μελέτης που εμπίπτει στην ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού, σε ό,τι αφορά τα συγκοινωνιακά έργα μόνο.
2.5 Ως μέλη οργανωμένων υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή μελετητικού γραφείου, συμμετέχουν και υπογράφουν τη σύνταξη, τον έλεγχο και την επίβλεψη μελέτης ιδιωτικών και δημόσιων συγκοινωνιακών ή υδραυλικών έργων, που γίνονται με την ευθύνη της υπηρεσίας ή του ιδιωτικού γραφείου μελετών.
2.6 Ως μεμονωμένοι Μηχανικοί, οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής, μπορούν να συμμετέχουν στην εκπόνηση μελετών συγκοινωνιακών ή υδραυλικών έργων του δημοσίου τομέα ως μέλη της ομάδας μελέτης, με δυναμικό μονάδων ίσο με το
ήμισυ των μονάδων που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένη τάξη πτυχίου της μελέτης. Το υπόλοιπο του δυναμικού των μονάδων μιας συγκεκριμένης μελέτης καλύπτεται απαραίτητα με τη συμμετοχή Διπλωματούχου Μηχανικού. Οι προϋποθέσεις χορήγησης σχετικών αδειών εκπόνησης μελετών είναι οι
αντίστοιχες με αυτές των Διπλωματούχων Μηχανικών.
2.7 Κάθε άλλη λεπτομέρεια καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων στο πλαίσιο του Ν. 3316/2005.
 
3. Οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής λαμβάνουν την άδεια άσκησης του επαγγέλματός τους, μετά από επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας της ειδικότητάς τους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που διεξάγονται κατ’έτος, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.3 του Π.Δ. 27.11/14.12.1926, κατ’ αντιστοιχία με τις εξετάσεις των Διπλωματούχων Μηχανικών.
 
4. Οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής έχουν δικαίωμα αναβάθμισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους στην κατηγορία των συγκοινωνιακών ή υδραυλικών έργων, με τα αντίστοιχα των Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών, μετά τριετή συμμετοχή στην ΄Γ τάξη πτυχίου, όπως αυτή ορίζεται σήμερα, στην κατηγορία των συγκοινωνιακών ή υδραυλικών έργων, και μετά από επιτυχή συμμετοχή στις ειδικές εξετάσεις αναβάθμισης επαγγελματικών δικαιωμάτων ειδικότητας, που διεξάγονται κατ’ έτος, οι οποίες είναι αντίστοιχες των εξετάσεων των Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών, στον τομέα των συγκοινωνιακών ή υδραυλικών έργων μόνο, και εγγράφονται στην αντίστοιχη ειδικότητα Μηχανικών του ΤΕΕ. Η επιτυχής ολοκλήρωση της εξέτασης πιστοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με βεβαίωση.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ I (ΜΠΕΤΟ) :
ΤΡΙΤΗ 27/4 Κ ΩΡΑ 14:00-16:00
ΤΡΙΤΗ 4/5   Κ ΩΡΑ 14:00-16:00
ΤΡΙΤΗ 11/5 Κ ΩΡΑ 14:00-16:00
ΤΡΙΤΗ 18/5 Κ ΩΡΑ 14:00-16:00

    Π.Α.Σ.Π. Ε/Υ
ΠΡΩΤΗ ΔΥΜΑΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 10:00-12:00 Κ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ 12:30-14:00!!!

    Π.Α.Σ.Π. Ε/Υ
ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ 1ο ΤΕΣΤ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ I ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΕΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΡΙΤΗ 27-04-10 Κ ΩΡΕΣ 8:00-10:00, 10:00-12:00, 12:00-14:00!!!

     Π.Α.Σ.Π. Ε/Υ
ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ