Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τη συνάντηση του Πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης με τους Πρυτάνεις και τους Προέδρους των ΑΕΙ για την Ανώτατη Εκπαίδευση και τις δομές της. Πάνω σε αυτά που ειπώθηκαν ως απόψεις της Κυβέρνησης η ΠΑΣΠ ΤΕΙ τονίζει τα εξής:

• Το 2006 και το 2007 η Ανώτατη Εκπαίδευση έζησε πρωτόγνωρες στιγμές με ευθύνη της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Πανεπιστήμια και ΤΕΙ έκλεισαν για μήνες καθώς ο νόμος – πλαίσιο που κατατέθηκε τότε μετά από ένα στημένο διάλογο έθιγε τα δικαιώματα των σπουδαστών και δεν έλυνε τα προβλήματά τους. Το ΠΑΣΟΚ, τότε δεσμεύτηκε για την άμεση απόσυρση του νόμου – πλαισίου της Νέας Δημοκρατίας. 1 χρόνο μετά δεν το έχει κάνει.

Καλούμε την Κυβέρνηση να το πράξει άμεσα.

• Πιστεύουμε πως βασική προϋπόθεση για ριζικές αλλαγές στη διαδικασία φοίτησης στα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών των σπουδαστών για δωρεάν σίτιση και στέγαση. Στους Δελφούς δεν έγινε καμία τέτοια αναφορά.

• Η Κυβέρνηση προεκλογικά υποσχέθηκε 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία. Στους Δελφούς δεν έγινε καμία τέτοια αναφορά.

Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος έχει δεσμευτεί για την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων για τις ειδικότητες των ΤΕΙ που αυτά εκκρεμούν μέχρι την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους. Στους Δελφούς δεν έγινε καμία αναφορά ενώ το νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκινά σε λίγες ημέρες.

• Η Κυβέρνηση μιλούσε προεκλογικά για δημοκρατικές διαδικασίες εντός του Πανεπιστημίου και σπάσιμο κάθε μοχλού διαπλοκής εντός των Ιδρυμάτων της Ανώτατης εκπαίδευσης. Αντί αυτού την είδαμε, έκπληκτοι, να ξεκινά το διάλογο από το καθηγητικό κατεστημένο και τους κατεξοχήν εκφραστές του. Αυτούς που εδώ και 3 χρόνια μαζί με τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ απορρίπτουν τις προτάσεις της ΠΑΣΠ ΤΕΙ για τη διαφάνεια (επικάλυψη των ονομάτων των σπουδαστών στις εξεταστικές περιόδους κατά τα πρότυπα των Πανελληνίων εξετάσεων, δημοσιοποίηση των ονομάτων των σπουδαστών που συμμετέχουν σε προγράμματα κι ένταξη των ειδικών λογαριασμών στους τακτικούς προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων). Αλήθεια, γιατί σε αυτές τις προτάσεις δεν αναφέρθηκε κανείς;

Για μας δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση η φοιτητική συμμετοχή στα όργανα διοίκησης στο όνομα μιας κατ’ επίφαση διαφάνειας. Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ πιστή στους διαχρονικούς αγώνες των σπουδαστών για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και της συμμετοχής τους στη λήψη αποφάσεων καλεί τους Σπουδαστές σε επαγρύπνιση και προειδοποιεί την Κυβέρνηση πως η οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αποτελεί αιτία πολέμου. Άλλωστε το 2007 δεν είναι μακριά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΣΟ

Παρακολουθούμε εδώ και μέρες τη συνεχιζόμενη αδιαφορία από την πλευρά της ΕΘΕΛ και του Υπουργείου Υποδομών σχετικά με την έκδοση των φοιτητικών πάσο.

Είναι απαράδεκτο για ένα τόσο απλό ζήτημα οι σπουδαστές να πληρώνουν την ολιγωρία κάποιων ανεύθυνων. Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών να δώσει άμεσα λύση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τη συζήτηση σχετικά με τη μονή εισαγωγή των σπουδατών στα ΤΕΙ. Για μας, η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κινείται σε σωστή κατεύθυνση στο πλαίσιο της ενιαίας τριτιβάθμιας εκπαίδευσης και της κινητικότητας των σπουδαστών από Ίδρυμα σε Ίδρυμα.

Πιστεύουμε πως στο σύνολό τους τα ΑΕΙ, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, πρέπει να διέπονται από αντίστοιχους αν όχι ίδιους κανόνες καθώς αποτελούν ισότιμες βαθμίδες της Ανώτατης Εκπαίδευσης με διακριτό ρόλο.Παρ’ όλα τα παραπάνω πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξει μεταβατικό διάστημα για τους σπουδαστές που έχουν εισαχθεί τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη. Οι εξεταστικές γι’ αυτούς πρέπει να διατηρήσουν τη σημερινή τους μορφή, τουλάχιστον για τα επόμενα 3 χρόνια.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ

Από την Δευτέρα 27/09/2010 ισχύει νέος μηχανισμός παραλαβής λογαριασμών από το ΚΔΔ για τους σπουδαστές. Συγκεκριμένα πλέον μέσα από την ιστοσελίδα http://register.teiath.gr/ θα μπορεί ο κάθε σπουδαστής να λάβει τα στοιχεία σύνδεσης του λογαριασμού(username/password) του χωρίς να χρειάζεται να περάσει ο ίδιος από τα γραφεία του ΚΔΔ.
Το μόνο που θα χρειαστεί για την είσοδο στην ιστοσελίδα http://register.teiath.gr/ είναι οι κωδικοί της εφαρμογής του μαθητολογίου που έχει παραλάβει απο την γραμματεία του.

Να σημειωθεί ότι όποιος σπουδαστής έχει πάρει ήδη τα στοιχειά σύνδεσης του λογαριασμού του από το ΚΔΔ(μέσω την παλιάς διαδικασίας παραλαβής απο τα γραφεία μας) δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω.

Επίσης να θυμίσουμε ότι με την παραλαβή των στοιχείων σύνδεσης έχετε πρόσβαση στις παρακάτω υπηρεσίες:
Υπηρεσία email με προσωπικό λογαριασμό αλληλογραφίας της μορφής @teiath.gr.
Υπηρεσία VPN (για πρόσβαση από το σπίτι σε Ηλεκτρονικές Βιβλιοθήκες & περιοδικά).
Ασύρματη πρόσβαση(Wifi) μέσα στους χώρους του ΤΕΙ Αθήνας.
Υπηρεσία Dialup (για χρήστες με περιστασιακή χρήση του Internet)
Επιπρόσθετα από την ΕΔΕΤ (www.grnet.gr) είναι διαθέσιμες στους σπουδαστές του ΤΕΙ οι παρακάτω υπηρεσίες:
Υπηρεσία Πίθος (παροχή online αποθηκευτικού χώρου μεγέθους 50GB).
Υπηρεσία Aναφανδον (Δωρεάν διάθεση εμπορικού λογισμικού, πχ της Microsoft).
Forrester, πρόσβαση στη δημοσιευμένη έρευνα και αναλύσεις της Forrester
Τέλος να προσθέσουμε ότι από 4/10/2010 ξεκινάει η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία διανομής διδακτικών συγγραμμάτων ΕΥΔΟΞΟΣ,
για την χρήση της οποίας από τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας είναι απαραίτητη η λήψη λογαριασμού από το ΚΔΔ.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΩΝ

Από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, τα διδακτικά συγγράμματα θα διανέμονται με την βοήθεια της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας ΕΥΔΟΞΟΣ.

Το νέο σύστημα καλύπτει όλα τα Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ της χώρας, με κύριο σκοπό την έγκαιρη παράδοση των συγγραμμάτων στους δικαιούχους φοιτητές.

Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες δίνονται στη σελίδα: http://eudoxus.gr/

Τα επιμέρους συγγράμματα που έχουν επιλεγεί από τα Τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ φαίνονται στη σελίδα:
https://service.eudoxus.gr/secapp/public/intro.html


Οι δηλώσεις συγγραμμάτων από τους φοιτητές θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 04/10/2010, με χρήση των κωδικών πρόσβασης (username /password) που χορηγούνται από τα οικεία Ιδρύματα.

Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να μάθουν εάν διαθέτουν έγκυρους κωδικούς πρόσβασης, μπορούν να επισκέπτονται από σήμερα τη σελίδα: http://eudoxus.gr/StudentEntryCheck


Σε περίπτωση που οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι λειτουργικοί ή είναι ελλιπείς, θα πρέπει να γίνεται επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία του Ιδρύματος, ώστε να εξασφαλιστεί η κατοχή λειτουργικών κωδικών πρόσβασης.

Η υπηρεσία ΕΥΔΟΞΟΣ υλοποιείται για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας από το ΕΔΕΤ (Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας) και υποστηρίζεται από ειδικό Γραφείο Αρωγής Χρηστών: http://eudoxus.gr/Contact.aspx


Όσο αφορά τους φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας, για την σύνδεση στην υπηρεσία ΕΥΔΟΞΟΣ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούν για τις δικτυακές υπηρεσίες (mail, vpn, wifi) του ιδρύματος.

Όσοι φοιτητές δεν έχουν πάρει στο παρελθόν τους κωδικούς αυτούς, θα μπορούν να τους παραλάβουν ηλεκτρονικά μέσω της
ιστοσελίδας http://register.teiath.gr/ από τη Δευτέρα 04/10/2010.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010-2011


Το Συμβούλιο του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, κατά την αρ. 34  / 8- 9-2010 συνεδρίασή του, ομόφωνα αποφάσισε το πρόγραμμα σπουδών  Aκαδημαϊκού  έτους  2010-2011,  ως εξής:

              Πρόγραμμα Σπουδών 
      Ακαδημαϊκού  έτους 2010-2011                                         ΕΝΑΡΞΗ                   ΛΗΞΗ
Εγγραφές πρωτοετών 
13-9-2010
30-9-2010
Ανανεώσεις Εγγραφών χειμερινού  Εξαμήνου 
16-9-2010
30-9-2010
Μαθήματα χειμερινού   Εξαμήνου
4-10-2010
14-1-2011
Εξετάσεις  Ιανουαρίου Α΄ Εξαμήνου
     17-1-2011
        28-1-2011
Εξετάσεις  Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου
Β΄ Εξαμήνου  και  άνω   (Α΄  περίοδος )

17-1-2011

28-1-2011
Εξετάσεις  Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου
Β΄ Εξαμήνου και άνω    (Β΄  περίοδος )

31-1-2011

11-2-2011
Ανανεώσεις Εγγραφών  εαρινού Εξαμήνου
14-2-2011
18-2-2011
Μαθήματα εαρινού  Εξαμήνου
21-2-2011
3-6-2011
Εξετάσεις  Ιουνίου    Β΄  Εξαμήνου
6-6-2011
18-6-2011
Εξετάσεις  Ιουνίου    Γ΄  Εξαμήνου και άνω
6-6-2011
18-6-2011
Εξετάσεις περιόδου Σεπτεμβρίου 2011
Α΄    και   Β΄    Εξαμήνου

1-9-2011

23-9-2011
Εξετάσεις περιόδου Σεπτεμβρίου 2011
Γ΄ Εξαμήνου και άνω

1-9-2011

15-9-2011

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ

Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο και από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), καθώς και των αποφοίτων του Β΄ κύκλου των ΤΕΕ και κατόχων απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) που εισήχθησαν στα ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 θα γίνουν ως εξής:

1. Από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2010 για όσους εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
-Αίτηση για εγγραφή.
-Τίτλο απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
-Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
- Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο (90% και 10%) και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%)  υποβάλλουν και  νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης.
Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.
Τονίζεται ότι από φέτος οι εισαχθέντες φοιτητές δεν υποχρεούνται να υποβάλλονται  σε ακτινολογικές, παθολογικές και δερματολογικές εξετάσεις.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών.

2. Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς  στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Επισημαίνεται, ιδιαίτερα, ότι όλοι οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους μέσα στις παραπάνω προθεσμίες και σύμφωνα με το ειδικότερο πρόγραμμα κάθε Σχολής ή Τμήματος. Όσοι δεν θα εγγραφούν στο οριζόμενο χρονικό διάστημα, χάνουν οριστικά το δικαίωμα εγγραφής τους.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

KATAΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΣΤΑ ΤΕΙ!

Μετά από την απόφαση του Υπ. Παιδείας & ΔΒΜ για την εισαγωγή όλων των επιτυχόντων σπουδαστών και στα ΤΕΙ κατά το Χειμερινό Εξάμηνο (αντί της κατανομής τους σε εισαγόμενους Χειμερινού και Εαρινού εξαμήνου) το συμβούλιο του ΤΕΙ με το αριθ. 458/8-7-2010 – θέμα 23ο - πρακτικό του, αποφάσισε ότι οι νέες ρυθμίσεις θα υλοποιηθούν ως εξής:

1. Κατά το Χειμερινό Εξάμηνο του Ακ. Έτους 2010-11 θα διδαχθούν όλα τα μαθήματα όλων των εξαμήνων.

2. Στην εξεταστική περίοδο του Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις Α’ περιόδου για τα μαθήματα όλων των εξαμήνων.

3. Για τα μαθήματα των εξαμήνων 2ο έως 7ο θα πραγματοποιηθούν και οι επαναληπτικές εξετάσεις του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο.

4. Για τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου οι επαναληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν για μεν τους κανονικούς φοιτητές το Σεπτέμβριο του 2011, για δε αυτούς των παλαιοτέρων ετών το Φεβρουάριο.

5. Σπουδαστές που απέτυχαν σε μαθήματα του 1ου εξαμήνου στην εξεταστική του Ιανουαρίου, δεν θα τα δηλώσουν το Εαρινό Εξάμηνο, αλλά θα δηλώσουν μαθήματα του επόμενου εξάμηνου.

6. Κατά το Εαρινό Εξάμηνο του Ακ. Έτους 2010-11 θα διδαχθούν μόνον τα μαθήματα των εξαμήνων 2ο έως 7ο. Οι σπουδαστές παλαιοτέρων ετών (2009 και πριν) μπορούν να δηλώσουν μαθήματα του 1ου εξαμήνου και να εξετασθούν σε αυτά (δεν θα διδαχθούν μαθήματα του 1ου εξαμήνου).

7. Οι αναθέσεις σε Επιστημονικούς και Εργαστηριακούς Συνεργάτες θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό μέχρι τις 23 Ιουλίου.

8. Μετά τη γνωστοποίηση του αριθμού των εισαχθέντων σε κάθε τμήμα θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές αναθέσεις για τα μαθήματα (εργαστηριακό μέρος) του 1ου εξαμήνου για να καλυφθούν οι επιπλέον εργαστηριακές ομάδες.
Οι συμβάσεις αυτές θα είναι εξαμηνιαίες.

9. Αντίστοιχα θα τροποποιηθούν οι συμβάσεις και των υπολοίπων συνεργατών σε ότι αφορά την ανάθεση εκπαιδευτικού έργου σε μαθήματα του 1ου εξαμήνου ή σε μαθήματα άλλων εξαμήνων που λόγω των αλλαγών θα ανατεθούν σε μόνιμα μέλη Ε.Π. (βλέπε παρακάτω).

10. Τα τμήμα θα προχωρήσουν άμεσα με την έναρξη του Ακαδ. Έτους στις απαιτούμενες προσαρμογές για τις αναθέσεις εκπαιδευτικού έργου σε μέλη Ε.Π. τα οποία διδάσκουν μαθήματα του 1ου εξαμήνου.

11. Το επόμενο Ακ. Έτος 2011-12, στο Χειμερινό Εξάμηνο θα διδαχθούν τα μαθήματα των εξαμήνων 1ου 3ου και 4ου έως 7ου , ενώ στο Εαρινό εξάμηνο τα μαθήματα των εξαμήνων 2ου και 4ου έως 7ου, κ.ο.κ