Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙDS   Ο ιός του AIDS που ονομάζεται και ιός HIV ή ιός της ανθρώπινης ανοσολογικής ανεπάρκειας, μολύνοντας τον ανθρώπινο οργανισμό, καταστρέφει σταδιακά το αμυντικό ή ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να τον αφήνει εκτεθειμένο σε βαριές λοιμώξεις ή διάφορες μορφές καρκίνου.
   Από το 1981 που πρωτοεμφανίστηκε ο ιός έως σήμερα, επιστήμονες σ' όλο τον κόσμο αγωνίζονται εντατικά κατά του AIDS. Γνωρίζουμε πολλά για τον ιό και είναι απολύτως γνωστό το πως προκαλείται και πως προλαμβάνεται η μόλυνση.
   Δυστυχώς δεν έχει ακόμη παρασκευαστεί εμβόλιο και δεν υπάρχει θεραπεία αποτελεσματική για τη νόσο. Όμως, πολλές από τις εκδηλώσεις της λοίμωξης αντιμετωπίζονται, και οι φορείς της νόσου εμφανίζουν τα συμπτώματα της ασθένειας πολλά χρόνια μετά τη μόλυνσή τους. Ακόμα, η επιβίωση των ασθενών με AIDS, με τη χρήση φαρμάκων όπως το ΑΖΤ, έχει παραταθεί και έχει καλυτερεύσει η ποιότητα της ζωής τους.
  Το AIDS δεν περιορίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο σύστημα του οργανισμού. Μπορεί να εκδηλωθεί με πολλές μορφές και οι άρρωστοι αντιμετωπίζονται ανάλογα με την κλινική εικόνα που παρουσιάζουν.
   Ο ιός, μολύνοντας τον άνθρωπο, τον καθιστά φορέα για όλη του τη ζωή. Ο φορέας δεν παρουσιάζει συμπτώματα και είναι άτομο ικανό για κοινωνική δραστηριότητα έχοντας κάθε δικαίωμα να συνεχίσει την επαγγελματική και κοινωνική του ζωή ανάμεσά μας. Οι φορείς, όπως και οι ασθενείς, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους άλλους, με τρεις συγκεκριμένους τρόπους:
1. Με τη σεξουαλική επαφή (κολπική, πρωκτική ή στοματική) τόσο μεταξύ ατόμων του αντιθέτου φύλου, όσο και μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
2. Με το αίμα, όταν αίμα μολυσμένου ατόμου εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος του άλλου.
3. Από τη μολυσματική μητέρα στο νεογνό κατά την κύηση, τον τοκετό και τον θηλασμό.
Δηλαδή, ο ιός του AIDS μεταδίδεται με το αίμα, το σπέρμα, τα κολπικά υγρά και το μητρικό γάλα. Το αίμα που χρησιμοποιείται για μετάγγιση από το 1985 ελέγχεται και στη χώρα μας πολύ προσεκτικά για τον ιό του AIDS. Έτσι σήμερα, πρακτικά, μόνον στις χώρες του Τρίτου Κόσμου υπάρχει δυνατότητα μετάδοσης του ιού από το προς μετάγγιση αίμα.
   Ο ιός του AIDS δεν μεταδίδεται με την καθημερινή επαφή, ούτε με τα βιολογικά υγρά όπως σάλιο, δάκρυα κλπ. Δεν μεταδίδεται με την κοινή χρήση αντικειμένων, από τις τουαλέτες ή τα έντομα. Γενικά, δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης κατά την κοινή οικογενειακή, σχολική, εργασιακή ή αθλητική συμβίωση με φορείς του ιού του AIDS. Ο ιός του AIDS ζει ελάχιστα στον αέρα και στο νερό και καταστρέφεται πολύ εύκολα με κοινά απολυμαντικά ή καθαριστικά μέσα, όπως το οινόπνευμα ή αραιό διάλυμα χλωρίνης.
    Η προφύλαξη από τη μόλυνση με τον ιό του AIDS, ελαττώνει ή εξαφανίζει τον κίνδυνο μετάδοσης και αποτελεί προσωπική ευθύνη του καθενός.
ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Π.Α.Σ.Π. Σ.Τ.Εφ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2/12 12-14 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΕΜ. 8-10 ΘΑ ΓΙΝΕΙ 12-13 ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜ. 10-12 ΘΑ ΓΙΝΕΙ 13-14.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/12 & ΩΡΑ 8-10 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡ. 10-12.

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11/2010 ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ) , ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ , (ΔΕΥ. ΤΕΤ. ΠΑΡ. 11-13) ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟ .

ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ 1

ΤΟ 1ο ΤΕΣΤ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ 1 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30/11/2010 & ΩΡΑ 8-10 & 10-12 .
ΥΛΗ : ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο
ΟΙ ΟΦΕΙΛΟΝΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΘΕΛΟΥΝ .

ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Τ.Ε.Ο. ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12/2010 .

ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/12/2010 Η 1Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΩΝ Τ.Ε.Ο.
ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ: ΟΡΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΑ , ΜΗΚΟΤΟΜΗ  , ΔΙΑΤΟΜΕΣ , ΤΑΦΡΟΙ ... ΟΛΗ Η ΟΔΟΠΟΙΙΑ.

ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ 2

Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ 2 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/12/2010

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ AUTOCAD ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23/11

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ AUTOCAD ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23/11 ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Η Π.Α.Σ.Π. Σ.Τ.ΕΦ. ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΣΤΟ VOX...!!!

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ VOX...!!!
ΤΙΜΗ ΦΙΑΛΗΣ 120€/6ΑΤΟΜΑ
ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ 6947643189 ΜΙΧΑΛΗΣ 6938851221

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010