Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΥΓΟΥ Σ.Τ.ΕΦ. ΑΘΗΝΑΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ Σ.Τ.ΕΦ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ , ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 12 Μ.Μ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ .

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. Σ.Τ.ΕΦ. ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ


Ο νέος νόμος πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας μας που ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο με την συναίνεση των δυο μεγάλων κομμάτων και των νεοφιλελεύθερων εξαπτέρυγων τους μας δείχνει για ακόμα μια φορά ότι η γενιά της μεταπολίτευσης που κατέλαβε και διατηρεί την εξουσία με ιδιοκτησιακή αντίληψη εναντιώνεται στη νέα γενιά της χώρας μας , μια γενιά η οποία βιώνει την ανεργία και την ανασφάλεια για το μέλλον της .
Με της αντιδραστικές ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου που φέρνουν την κατάργηση της φοιτητικής συμμετοχής και την συρρίκνωση των σπουδαστικών συλλόγων , παράλληλα και με την κατάργηση του ασύλου προσπαθούν να φιμώσουν και να διαλύσουν το πιο ενεργό , προοδευτικό και μη χειραγωγήσιμο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας το οποίο αποτελούσε και αποτελεί ένα κοινωνικό ανάχωμα απέναντι στις πολιτικές συρρίκνωσης του κοινωνικού ιστού της χώρας . Στην ουσία, ο νέος νόμος πλαίσιο δεν λύνει τα προβλήματα της ανομίας , αδιαφάνειας και διαφθοράς , τα οποία είναι τα προϊόντα του σκληρού καθηγητικού κατεστημένου αλλά στοχοποιεί τους φοιτητές ως τους μοναδικούς υπεύθυνους για όλα τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης .
Η μεταρρύθμιση την οποία ευαγγελίζεται η Υπουργός παιδείας σε καμία περίπτωση δεν λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανώτατη τεχνολογική εκπαίδευση , καθώς η μη δυνατότητα διενέργειας διδακτορικών κύκλων σπουδών από τα ΤΕΙ σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση τους , οδηγεί στην πλήρη απαξίωση τους  σε σχέση με τα Πανεπιστήμια . Αυτό το νομοσχέδιο είναι η συνέχεια της σφοδρής επίθεσης που δέχονται τα  τελευταία χρόνια τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας . Μίας επίθεσης που μόνο ένα στόχο έχει : ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ . Η δημιουργία φοιτητών δύο ταχυτήτων οδηγεί σε μία κοινωνία δύο ταχυτήτων και κάτι τέτοιο δεν θα αφήσουμε να περάσει .
Οι προοδευτικές δυνάμεις του φοιτητικού κινήματος θα δώσουν απάντηση μέσα από δημοκρατικές και μαζικές διαδικασίες .

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ . ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LΙΝΚ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ .
http://www.aueb.gr/pages/news/attachments/1137_b.pdf