Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΠ


Ύστερα από τη ψήφιση του νέου μνημονίου οι απόφοιτοι των κολλεγίων στην Ελλάδα θα μπορούν να διεκδικούν θέσεις πτυχιούχων ανωτάτης σχολής στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα μπορούν να διεκδικήσουν σχετική προαγωγή ή μισθολογική αναβάθμιση, θα μπορούν να μετέχουν σε προγράμματα του ΟΑΕΔ ή άλλων Οργανισμών και θα έχουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν οι απόφοιτοι των ελληνι

κών πανεπιστημίων. Η έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους πτυχιούχους των ΤΕΙ αποτελεί πάγιο αίτημα των σπουδαστών από τη μέρα ίδρυση τους. Σταθμό στη πορεία των ΤΕΙ αποτέλεσε η ψήφιση του νόμου 2916/2001 με τον οποίο αποσαφηνίστηκε ο ανώτατος χαρακτήρας των ΤΕΙ.

Η Π.Α.Σ.Π είναι η μοναδική συνδικαλιστική παράταξη που ανέδειξε το θέμα. Αγωνίστηκε και διεκδίκησε για την πλήρη επαγγελματική κατοχύρωση μιας σειράς πτυχιούχων ΤΕΙ, με αυτόνομη άσκηση επαγγέλματος και χωρίς περιορισμούς στην ειδικότητα.
Ωστόσο τα τελευταία χρόνια τα ΤΕΙ κυριαρχούνται από ένα πολυδιάστατο συντηρητικό κατεστημένο και βάλλονται από τη διαρκή απειλή της ιδιωτικοποίησης της γνώσης.
Υπερασπιζόμενη της πάγιας θέσης μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία, ως δύναμη αλλαγής αλλά και ευθύνης πρωτοστατήσαμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στο άρθρο 16, δημιουργώντας ένα μαζικό και ταυτόχρονα ριζοσπαστικό φοιτητικό κίνημα, το οποίο ανέστειλε την εφαρμογή του.

Παρ’ όλες τις προσπάθειές μας δυστυχώς το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι τα ΤΕΙ και οι πτυχιούχοι τους υφίστανται μια συνεχή υποβάθμιση από την πολυδιάστατη κυβέρνηση με:
 
1) Ελλιπή χρηματοδότηση
2) Νέο νόμο πλαίσιο
3) Μείωση εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού
4) Επαγγελματική αναγνώριση των κολλεγίων


Φτάνει πια ο εμπαιγμός! Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ ως απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης έχουν αυτόνομο ρόλο στη παραγωγική διαδικασία και πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα που καθορίζει το πτυχίο και το περιεχόμενο σπουδών του τμήματος αποφοίτησης, όπως ισχύει σε όλες της χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1)Καμία αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κολλεγίων
2)Άμεση έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων ως πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης για όλες τις ειδικότητες των πτυχιούχων τεχνολογικής εκπαίδευσης που εκκρεμούν με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου
3)Αναβάθμιση των είδη υπαρχόντων στις σύγχρονες επιστημονικές ανάγκες
4)Την εναρμόνιση της χώρας μας με το ευρωπαϊκό δίκαιο για την ακαδημαϊκή ισότιμη μεταχείριση των πτυχιούχων ΤΕΙ με τους αντίστοιχους ισότιμους των χωρών της Ε.Ε
                                                                                                                          
 
 
 
                                                                                                                                     Π.Α.Σ.Π
                                                                                                                          ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Ξέρει κανείς για Τετάρτη αν θα γίνει μάθημα;Το λέω επειδή νομίζω έχει συλλαλητήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή