Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τις τελευταίες 3 ημέρες το «θέατρο του παραλόγου» που παίχτηκε από τους σκηνοθέτες – επικεφαλής του «Φόρουμ Μεταναστών», για εμάς «φόρουμ Εκμετάλλευσης Ανθρώπινων Συνειδήσεων» με πρωταγωνιστές 250 ανθρώπινες ψυχές στην πλάτη της Ελληνικής Κοινωνίας. Για εμάς η Αριστερά της Ανατροπής απέδειξε πως είναι η Αριστερά της υποτέλειας.
Το τελευταίο διάστημα, η ΠΑΣΠ ΤΕΙ δέχτηκε συντονισμένη επίθεση πάνω στις απόψεις που προέβαλλε για το Άσυλο στα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Πιστεύουμε πως οι θέσεις μας επιβεβαιώθηκαν από τα γεγονότα. Η επαναστατική γυμναστική λούμπεν αριστερών και η ατολμία των Πρυτανικών Αρχών σε ένα Ίδρυμα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, έδωσε τη δυνατότητα στους συνεχιστές του έργου του Καλαμπόκα να βγουν από τα ντουλάπια του ακραίου παρελθόντος τους. Έδωσε τη δυνατότητα στους κ.κ. Σαμαρά, Καρατζαφέρη και Παπαμιμίκο να διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ο πιο Δεξιός και ποιος θα ζητήσει πρώτος την κατάργηση του Ασύλου.
Για εμάς τα ζητήματα είναι απλά:
  • Το Πανεπιστημιακό Άσυλο δεν είναι μια ασαφής έννοια. Το Άσυλο πρέπει να υπάρχει στους χώρους διδασκαλίας κι έρευνας και συνδικαλιστικής δράσης. Δεν μπορεί να υπάρχει γενικώς κι αορίστως και να αποτελεί, αυτή τη στιγμή, την πιο παρεξηγημένη και βιασμένη έννοια στην Ελληνική Κοινωνία.
  • Οι Πρυτανικές Αρχές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πραγματικά, λυπούμαστε, που για μια ακόμη φορά η λογική των Πρυτανικών Αρχών κινήθηκε στο πλαίσιο των γνωστών στερεοτύπων και του γνωστού φόβου από τις διάφορες μειοψηφίες.
  • Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να έχει σε μελλοντικές, αντίστοιχες ενέργειες που επιβουλεύονται το Άσυλο, καλύτερα αντανακλαστικά.
  • Το Φοιτητικό και Σπουδαστικό Κίνημα πρέπει να περιφρουρήσει τη δυνατότητα έκφρασης ιδεών μέσω του Ασύλου και να απομονώσει ακραία στοιχεία τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς.
  • Η λογική του όλοι οι μετανάστες νόμιμοι και ο άκρατος μαξιμαλισμός αποτελεί για μας το νερό στο μύλο της ξενοφοβίας. Όσοι μετανάστες δικαιούνται τη νομιμότητα, σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέν νόμο για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, αυτοί να την αποκτήσουν.
Καλούμε την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, να ξανακλειστούν στο καβούκι τους. Οι θεματοφύλακες των Rangers και των τραμπούκων, αυτοί που για να καταθέσουν στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου προσήλθαν με 50 μπράβους, να προσέχουν. Γιατί, όπως λέέι και η γνωστή παροιμία «ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου