Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ


Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές σε ένα ξέφρενο ρυθμό αναρτήσεων στο διαδίκτυο, αναφέροντας τη συνδρομή ή και πληρωμή των συγγραμμάτων από τους φοιτητές. Η ΠΑΣΠ, πιστεύει στην αναμόρφωση της Ελληνικής κοινωνίας μέσα  από την Ανώτατη Εκπαίδευση. Ευθύνη του Φοιτητικού Κινήματος στην Ελλάδα  της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και ηθικής χρεοκοπίας είναι η διεκδίκηση της πάγιας θέσης μας για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.
Παρ’όλες τις υποσχέσεις όλων των κυβερνήσεων των προηγούμενων ετών για μεγαλύτερη χρηματοδότηση της παιδείας, είμαστε μάρτυρες για ακόμη μία φορά ακριβώς του αντίθετου κάνοντας τα Ιδρύματα μας πιο αναποτελεσματικά. Εν έτη 2012 η Παιδεία πρέπει να αποτελεί το θεμελιώδη λίθο μιας παραγωγικής κοινωνίας, πρέπει να καινοτομεί και να οδηγεί στην αξιοποίηση του ερευνητικού έργου. Όραμα μας μια δημοκρατική κοινωνία, με ίσες δυνατότητες σπουδών χωρίς ταξικούς φραγμούς για τους πολίτες της. Έτσι λοιπόν ένα κοινωνικό αγαθό πρέπει να παρέχεται σε όλους Δωρεάν. Η ενδεχόμενη κατάργηση της παροχής των συγγραμμάτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εγκυμονεί κινδύνους δημιουργίας ανισοτήτων. Ενδεχομένως να οδηγήσει πλειοψηφία φοιτητών σε αδυναμία καταβολής του αντίτιμου για την απόκτηση τους, αναπτύσσοντας έτσι φοιτητές δύο ταχυτήτων, επαναφέροντας γεγονότα του παρελθόντος όπου η Παιδεία ήταν προνόμιο των λίγων.
Απευθυνόμαστε σε όλη τη Φοιτητική Κοινότητα να αφουγκραστεί τις ανησυχίες μας για το παρόν και το μέλλον της Εκπαίδευσης. Πρόκειται για αλλαγές που θα αλλάξουν άρδην τα δεδομένα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Ζητάμε την άμεση έκδοση Δελτίου Τύπου του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού για να καταστεί σαφές εάν τα δημοσιεύματα που διαρρέουν στο Τύπο είναι αληθή ή όχι.

Μετά από πρόταση της Π.Α.Σ.Π. στο Δ.Σ. του Σπουδαστικού Συλλόγου της Σ.Τ.Εφ. Αθήνας η σχολή θα παραμείνει συμβολικά κλειστή τη Τετάρτη 10/10/12 για να μπορούν όλοι οι Φοιτητές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στο Υπουργείο στις 11:00π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου