Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΙΚΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 07/09/11. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ :
Π.Α.Σ.Π. :82
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ : 77
Μ.Α.Σ. : 70
ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ : 61
ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ : 44

ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 07/09/2011
Ο πρόσφατος νόμος για την Παιδεία ψηφίστηκε με ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση. Συναίνεση όμως δε σημαίνει πως αρκεί να συμφωνούν απλά μεταξύ τους οι  κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι. Συναίνεση σημαίνει πως στο εξαγώγιμο προϊόν συνεισφέρουν και οι υπόλοιπες παραγωγικές  μονάδες όπως ακαδημαϊκοί  και φοιτητές. Γιατί τελικά, αυτοί είναι που θα κληθούν να θέσουν σε εφαρμογή τον νέο νόμο και θα φροντίσουν για την απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Άλλωστε, η προπαρασκευή και η ψήφιση ενός νόμου αποτελούν το ήμισυ του επιθυμητού αποτελέσματος. Το άλλο μισό εξαρτάται από την πιστή εφαρμογή του. Στην πραγματικότητα, ο νέος νόμος δε διασφαλίζει πως ξημερώνει μια διαφορετική μέρα για τα ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Μια μέρα που θα τα βρει εκσυγχρονισμένα και βελτιωμένα σε όλα τα επίπεδα, έτοιμα να προσφέρουν στη νεολαία και στην κοινωνία νέες ευκαιρίες  και νέες προοπτικές.
Ακόμη  μια φορά λοιπόν μέσα στα τελευταία τριάντα χρόνια που μια κυβέρνηση επιδιώκει να βαφτίσει μια αποτυχημένη προσπάθεια, στην  προκειμένη περίπτωση μια διοικητική αναπροσαρμογή, ως “μεταρρύθμιση”.  Δυστυχώς μπορεί να μη χρειάζεται μεγάλος κόπος για να βάλει κάποιος εισαγωγικά στη λέξη μεταρρύθμιση, χρειάζεται όμως πολύ μεγάλη  προσπάθεια και πολλά πράγματα, πολλά περισσότερα από μια συναίνεση, ώστε να σβηστούν τα εισαγωγικά αυτά . Χρειάζεται θέληση, αποφασιστικότητα, διάθεση σύγκρουσης με μηχανισμούς και κατεστημένα, ανιδιοτέλεια, παραμερισμός συντεχνιακών λογικών και λογικών εξυπηρέτησης συμφερόντων “τρίτων”, σεβασμός στο διάλογο, σε αξίες και ιδανικά, σεβασμός στην Παιδεία στους νέους ανθρώπους και στην κοινωνία. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν ριζικά την καθημερινότητα των Ιδρυμάτων και θα διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο στο χώρο της Παιδείας απαλλαγμένο εντελώς από σκιές και φαντάσματα του παρελθόντος.

Γι’ αυτό η Π.Α.Σ.Π. διεκδικεί :

  • Δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη παιδεία για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και ταξικές διακρίσεις.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης βάση των αναγκών μας.
  • Περιφρούρηση του ασύλου και των Ακαδημαϊκών Ελευθεριών από τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας.
  •   Κατάργηση του ( ν+2 ).
  • Διεκδικούμε άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού προκειμένου να τελειώσει μια και καλή αυτό το πρόβλημα στα ιδρύματα.
  •  Αυτόνομα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών δωρεάν για όλους.
  • Δικαίωμα αυτόνομων διδακτορικών στα Τ.Ε.Ι.
  • Έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων όπου εκκρεμούν και εκσυχρονισμό των υπάρχοντων- Ενιαία επιμελητηριακή ένωση.
  • Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους.
  • Ανασύσταση Ε.Φ.Ε.Ε. – Ε.Σ.Ε.Ε.
  • Δωρεάν πολλαπλά συγγράμματα για όλους. Δωρεάν ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες για όλους.
  • Καμία αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Κ.Ε.Σ.
  • Όχι στην υποβάθμιση των Τ.Ε.Ι. από ανώτατη σε ανώτερη εκπαίδευση.

Σε μια εποχή που η καλπάζουσα ανεργία εξελίσσεται ως η μεγαλύτερη μάστιγα της νεολαίας, ένας νόμος που αφορά την εκπαίδευση και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων, θα έπρεπε να αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο κάθε κυβέρνησης για την καταπολέμηση αυτής. Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε, δυστυχώς δεν αποδεικνύεται τέτοιο όπλο, υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον της νέας γενιάς και κατ’ επέκταση της χώρας.
      Οι θέσεις της Π.Α.Σ.Π. δε διαπραγματέυονται με καμία κυβέρνηση. Δε δεχτήκαμε, δε δεχόμαστε και δε θα δεχτούμε τη κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
      Για όλα τα παραπάνω καλούμε το σύνολο της σπουδαστικής κοινότητας μας σε συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Πέμπτη 08/09/11 και κατάληψη της σχολής εώς και τη Τετάρτη 14/09/11, οπότε και θα πραγματοποιηθεί εκ νέου Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.
Αγωνιστικά
Π.Α.Σ.Π.

3 σχόλια:

  1. H sxolh diladi tha einai kleisth ews kai 14-9-2011 ? mexri newteras.... ?? Giati egrapses 14-7-2011... na upothesw oti exeis kanei lathos...stin imerominia ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ...Η ΣΧΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/09 ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή