Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


    Πριν από κάποιες ημέρες, έγινε γνωστό από τα ΜΜΕ, πως τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε 17 ειδικότητες των ΤΕΙ τα οποία είχαν αποσταλεί εδώ κι 8 μήνες στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τα συναρμόδια Υπουργεία, χαρακτηρίστηκαν μη νόμιμα κι επιστράφηκαν για τις απαιτούμενες διορθώσεις. Η  ΠΑΣΠ ΤΕΙ χαρακτηρίζει, απαράδεκτη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά το ζήτημα της έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Δεν είναι δυνατό, η πολιτική της Κυβέρνησης μετά από εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, προ διετίας σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Αθήνας να παραμένει μετέωρη καθώς είναι ξεκάθαρο πλέον πως οι σπουδαστές απαιτούν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα σε συνδυασμό με τη διασφάλιση ίσων δυνατοτήτων στην αγορά εργασίας.

Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ, ξεκαθαρίζει τα εξής αναφορικά με το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων:

  • Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλα τερτίπια από παράγοντες τόσο του Υπουργείου Παιδείας, όσο και των διαφόρων συντεχνιών, του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ.
  • Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας και τα συναρμόδια Υπουργεία τη μετεξέλιξη της ΕΕΤΕΜ σε επιμελητηριακό φορέα, ο οποίος θα απονέμει τα δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ, για να καμφθούν οι αντιδράσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  • Δεν είναι λογικό, σε μια περίοδο ανοίγματος μιας πλειάδας επαγγελμάτων, άστοχες ενέργειες πολιτικού και υπαλληλικού προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας να τις χρεώνονται οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι των ΤΕΙ. Αν κάποιοι έχουν επιλέξει να είναι υπάλληλοι των διαφόρων συντεχνιών, είναι πρόβλημά τους και θα το αντιληφθούν σύντομα.
  • Παράλληλα με την έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να δεσμευτεί γραπτώς στην ισότιμη ένταξη των αποφοίτων ΤΕΙ στη βαθμίδα 6 στο προς διαμόρφωση Εθνικό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων, καθώς είναι νωπές στη μνήμη μας οι προσπάθειες για την παράνομη παγκόσμια πρωτοτυπία αναγνώρισης του 5ετούς ενιαίου  κύκλου σπουδών ως MASTER σε πολυτεχνικές και γεωπονικές σχολές.

    Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ, ξεκαθαρίζει πως δεν κάνει βήμα πίσω από όσα έχει κατά καιρούς αναφέρει. Το ποτήρι ξεχείλισε από οργή. Καλούμε τους σπουδαστές μετά την ολοκλήρωση των εξεταστικών τους περιόδων σε μαζική συμμετοχή σε Γενικές Συνελεύσεις με στόχο την κατάκτηση όσων θα έπρεπε να μας είχαν αποδοθεί εδώ και χρόνια, μέσα από πολύμορφες δράσεις αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου